D-Panthenol (Provitamin B5), en undervurderet hudplejeingrediens!

Hudpleje vitaminer ABC og B kompleks har altid været undervurderet hudpleje ingredienser!

Når man taler om vitamin ABC, morgen C og aften A, anti-agingvitamin Afamilie og antioxidantvitamin Cfamilie nævnes ofte, mens B-vitamin familie sjældent bliver rost alene!

Så i dag nævner og roser vi en undervurderet komponent af B-vitaminfamilien - forløberen forvitamin B5.

Hvad er ubiquinol?

https://www.zfbiotec.com/dl-panthenol-product/

Navnet "B5 essens" nævnes ofte i hudplejeprodukter.Faktisk er dette navn ikke særlig præcist.

Da vitamin B5 let påvirkes af temperatur og formel, kan dets egenskaber blive ustabile, og dets biologiske aktivitet kan falde.Derfor bruges panthenol, forløberen for vitamin B5, normalt i hudplejeprodukter.
Panthenol er en forløber for vitamin B, så det kaldes også "provitamin B5".

I øjeblikket findes panthenol i mange former, generelt i form afD-panthenol(højrehåndet), DL-panthenol (racemisk), L-panthenol (venstrehåndet), calciumpanthenat osv.
D-Panthenol indeholder tre hydroxylstrukturer og har høj fysiologisk aktivitet.Panthenol omdannes til pantothensyre i hud og hår.Panthenol findes i humant væv i form af pantothensyre.Det er en nøglekomponent i coenzym A.

D-panthenols rolle

1. Effektivfugtgivende

D-Panthenol er opløseligt i vand og har en lille molekylvægt, hvilket gør det lettere at trænge ind i huden og håret.Samtidig indeholder D-Panthenol tre hydroxylstrukturer, som kan holde på fugten i lang tid og har en fremragende fugtgivende evne!

2. Reparationsevne
Som en af ​​de vigtige komponenter involveret i energimetabolisme, spiller D-panthenol også en rolle i celledifferentiering og kan styrke hudbarrieren.

Undersøgelser har rapporteret, at panthenol har effekten af ​​at reducere inflammation og fremme sårheling, og fundet, at fugtighedscreme indeholdende 5% panthenol kan forbedre sårheling efter laserkirurgi.


Indlægstid: Mar-12-2024